طريقة عمل البيتزا الصيامى
طريقة عمل البيتزا الصيامى
مقادير عجينة البيتزا
نص او ربع كيلو دقيق حسب الرغبة والعدد
مكعب خميرة بيرة
ملعقة صغيرة سكر
ماء فاتر ( دافئ )
الطريقة
نضع مكعب الخميرة في كوب وعلية السكر وتدعك جيدا
ثم يوضع عليها ملعقة ماء فاتر ( دافئ )
يوضع الدقيق ويعمل دائرة بها حفرة
ويوضع بداخلها الخميرة
ويعجن بماء فاتر
ثم تغطية وتتركية في مكان دافئ لكي يختمر العجين
ويرتفع من نصف ساعة لساعة تقريبا
ثم تفرد العجينة بالنشابة
وتعمل دائرة حسب مقاس الصنية
وتوضع في الصنية بعد دهنها بالزيت
ثم يوضع فوق العجينة كل ما يرام
( صلصة – شرائح طماطم - شرائح فلفل – زيتون )
بندخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي
10 دقايق زيهم تحت الشوايه
و بتكون النار هاديه جداااااا

مقادير عجينة البيتزا
نص او ربع كيلو دقيق حسب الرغبة والعدد
مكعب خميرة بيرة
ملعقة صغيرة سكر
ماء فاتر ( دافئ )
الطريقة
نضع مكعب الخميرة في كوب وعلية السكر وتدعك جيدا
ثم يوضع عليها ملعقة ماء فاتر ( دافئ )
يوضع الدقيق ويعمل دائرة بها حفرة
ويوضع بداخلها الخميرة
ويعجن بماء فاتر
ثم تغطية وتتركية في مكان دافئ لكي يختمر العجين
ويرتفع من نصف ساعة لساعة تقريبا
ثم تفرد العجينة بالنشابة
وتعمل دائرة حسب مقاس الصنية
وتوضع في الصنية بعد دهنها بالزيت
ثم يوضع فوق العجينة كل ما يرام
( صلصة – شرائح طماطم - شرائح فلفل – زيتون )
بندخلها فرن ساخن جدا...بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت..و حوالي
10 دقايق زيهم تحت الشوايه
و بتكون النار هاديه جداااااا
وبالف هنا وشفا ...................
0 التعليقات: