طريقة عمل الكيكة الصيامى
طريقة عمل الكيكة الصيامى
المقادير
2 كوب عصير برتقان فريش
1كوب زيت(يفضل سمن نباتى لتحصلى على نتيجه افضل)
ربع كوب ماء
3 كوب دقيق
2 كوب سكر
باكو بيكنج باودر
2 باكو فانيليا
زبيب(يمكن الاستغناء عنه)
مكسرات(يمكن الاستغناء عنها)
جوز هند(يمكن الاستغناء عنه)
الطريقه :
وهيا طريقه سهله جدا مش محتاجه مضرب كهربى فقط مضرب
سلك(يدوى)
نبدا بوضع الدقيق فى الوعاء واضافه البيكنج باودر+الفانيليا
+المكسرات+الزبيب ونمزجهم معا
نضيف السكر الى عصير البرتقال ونقلبه حتى يذوب جيدا
ثم نسكب العصير على الدقيق ونضيف بعدها الماء واخيرا السمن
مع التقليب المستمر
نحضر صينيه نملاها سمن من الاطراف والجوانب حتى لا يلتصق
العجينونرشها بالدقيق
ثم نشعل الفرن مسبقا حوالى 10 دقائق(هام جدا)
وتضعى اخيرا الصينيه فى الفرن لمده نصف ساعه ولا يجب فتح
باب الفرنبعدها يمكن ان تفتحى وتتاكدى من نضجها بوضع سكينه
(اذا خرجت السكينه خاليه من العجين+احمر وجهه الكيك)بالهنا
والشفا
اما اذا لم تنضح بعد اتركيها ربع ساعه اخرى حتى يحمر الوجه
وتنضج من الداخل
المقادير
2 كوب عصير برتقان فريش
1كوب زيت(يفضل سمن نباتى لتحصلى على نتيجه افضل)
ربع كوب ماء
3 كوب دقيق
2 كوب سكر
باكو بيكنج باودر
2 باكو فانيليا
زبيب(يمكن الاستغناء عنه)
مكسرات(يمكن الاستغناء عنها)
جوز هند(يمكن الاستغناء عنه)
الطريقه :
وهيا طريقه سهله جدا مش محتاجه مضرب كهربى فقط مضرب
سلك(يدوى)
نبدا بوضع الدقيق فى الوعاء واضافه البيكنج باودر+الفانيليا
+المكسرات+الزبيب ونمزجهم معا
نضيف السكر الى عصير البرتقال ونقلبه حتى يذوب جيدا
ثم نسكب العصير على الدقيق ونضيف بعدها الماء واخيرا السمن
مع التقليب المستمر
نحضر صينيه نملاها سمن من الاطراف والجوانب حتى لا يلتصق
العجينونرشها بالدقيق
ثم نشعل الفرن مسبقا حوالى 10 دقائق(هام جدا)
وتضعى اخيرا الصينيه فى الفرن لمده نصف ساعه ولا يجب فتح
باب الفرنبعدها يمكن ان تفتحى وتتاكدى من نضجها بوضع سكينه
(اذا خرجت السكينه خاليه من العجين+احمر وجهه الكيك)بالهنا
والشفا
اما اذا لم تنضح بعد اتركيها ربع ساعه اخرى حتى يحمر الوجه
وتنضج من الداخل
0 التعليقات: